Produkty Maluta

Dziedzictwo Kulinarne Pomorze

Śmietana 12% tł. 200g

Śmietana 12% tł. 200g / OSM Maluta

Śmietana 12% tł. 200g

tylko 2 składniki

Nasza łagodnie ukwaszona śmietana o zawartości 12%tł. mlecznego jest naturalnie gęsta i aromatyczna, delikatnie kwaśna. Nie zawiera dodatków. Powstaje w wyniku ukwaszenia śmietanki szczepami bakterii fermentacji mlekowej. Polecamy ją do spożywania na surowo, m. in. z uwagi na zawartość witamin A, D, E, K oraz żywe kultury bakterii, w tym dobroczynny dla układu trawiennego Lactobacillus acidophillus.

BEZ DODATKÓW INTENSYWNIE SMACZNA DZIEDZICTWO KULINARNE POMORSKIE


śmietanka pasteryzowana, bakterie fermentacji mlekowej

Wartość odżywcza w 100g
 
Wartość energetyczna
556 kJ / 134 kcal
Tłuszcz
12,0 g
w tym kwasy nasycone
7,2 g
Węglowodany
3,9 g
w tym cukry
3,9 g
Białko
2,7 g
Sól
0,10 g