Doskonała, naturalna Śmietana+ o wyjątkowych walorach. Wyróżnia się puszystą, lekką a jednocześnie, typową dla śmietan, gęstą konsystencję. Naturalnie aromatyczna, z pełnią łagodnego smaku. Zawiera żywe bakterie fermentacji mlekowej, w tym dobroczynne szczepy Lactobacillus acidophilus oraz Bifidobacterium., przez co warto spożywać Śmietanę+ w naturalnej postaci.
Ważną cechą Śmietany+ jest brak laktozy, co zapewnia jej przyswajalność przez osoby nie tolerujące cukru mlekowego. Dodatkową zaletą żywieniową jest niższa zawartość tłuszczu. Może to mieć znaczenie dla osób stosujących diety niskotłuszczowe, a jednocześnie wysoko ceniących walory smakowe produktów spożywanych.
Śmietanę+ wytwarzamy z regionalnego mleka pochodzącego w większości
z gospodarstw stosujących swobodne wypasanie krów. To przekłada się bezpośrednio na cechy surowca i wyjątkowe walory naszych produktów.
INTENSYWNIE SMACZNA BEZ LAKTOZY BEZ GLUTENU Z NATURY
śmietanka pasteryzowana, enzym: laktaza, bakterie fermentacji mlekowej, w tym Lactobacillus acidophilus oraz Bifidobacterium