Produkty Maluta

Śmietana+ szlachetnie ukwaszona 12% tł. 200g bez laktozy

Śmietana+ szlachetnie ukwaszona 12% tł. 200g bez laktozy / OSM Maluta

Śmietana+ szlachetnie ukwaszona 12% tł. 200g bez laktozy

Doskonała, naturalna Śmietana+ o wyjątkowych walorach.  Wyróżnia się puszystą, lekką a jednocześnie, typową dla śmietan, gęstą konsystencję. Naturalnie aromatyczna, z pełnią łagodnego smaku. Zawiera żywe bakterie fermentacji mlekowej, w tym dobroczynne szczepy  Lactobacillus acidophilus oraz Bifidobacterium., przez co warto spożywać Śmietanę+ w naturalnej postaci.

Ważną cechą Śmietany+ jest brak laktozy, co zapewnia jej przyswajalność przez osoby nie tolerujące cukru mlekowego. Dodatkową zaletą żywieniową jest niższa zawartość tłuszczu. Może to mieć znaczenie dla osób stosujących diety niskotłuszczowe, a jednocześnie wysoko ceniących walory smakowe produktów spożywanych.

Śmietanę+ wytwarzamy z regionalnego mleka pochodzącego w większości
z gospodarstw stosujących swobodne wypasanie krów. To przekłada się bezpośrednio na cechy surowca i wyjątkowe walory naszych produktów.

INTENSYWNIE SMACZNA            BEZ LAKTOZY           BEZ GLUTENU Z NATURY


śmietanka pasteryzowana, enzym: laktaza, bakterie fermentacji mlekowej, w tym Lactobacillus acidophilus oraz Bifidobacterium

Wartość odżywcza w 100g
 
Wartość energetyczna
556 kJ / 134 kcal
Tłuszcz
12,0 g
w tym kwasy nasycone
7,2 g
Węglowodany
3,9 g
w tym cukry
3,9 g
Białko
2,7 g
Sól
0,1 g