Produkty Maluta

Dziedzictwo Kulinarne Pomorze

Regionalne Mleko 2%tł. folia 1l

Regionalne Mleko 2%tł. folia 1l / OSM Maluta

Regionalne Mleko 2%tł. folia 1l

Naturalne mleko pasteryzowane jest w niskiej temperaturze 74°C, dzięki czemu zachowuje świeżość do 10 dni od nalania oraz pozostaje wartościowym źródłem przyswajalnego wapnia, a także witamin i wartości odżywczych.
Tradycyjne opakowanie chroni cenne składniki mleka przed oddziaływaniem światła, a po zużyciu nie zajmuje wiele miejsca na odpadki.

REGIONALNE OD KRÓW WYPASANYCH NA ŁĄKACH NISKA PASTERYZACJA


mleko

Wartość odżywcza w 100g
 
Wartość energetyczna
205 kJ / 49 kcal
Tłuszcz
2,0 g
w tym kwasy nasycone
1,5 g
Węglowodany
4,5 g
w tym cukry
4,5 g
Białko
3,2 g
Sól
0,10 g
Wapń 120 mg