Produkty Maluta

Dziedzictwo Kulinarne Pomorze

Twaróg półtłusty kostka 200g

Twaróg półtłusty kostka 200g / OSM Maluta

Twaróg półtłusty kostka 200g

Twaróg półtłusty kostka 200g

 

Twaróg, jak inne wyroby Maluty, jest produkowany z regionalnego mleka z własnego skupu Spółdzielni.  Tutejsze gospodarstwa mleczne w większości tradycyjnie wypasają krowy na łąkach.

Twaróg półtłusty to najpopularniejszy naturalny biały niedojrzewający ser, wyrabiany wyłącznie z mleka ukwaszonego bakteriami fermentacji mlekowej. Pakowany w tradycyjny pergamin, zabezpieczony dodatkowo łatwootwieralną folią.

ŚWIEŻY BEZ KONSERWANTÓW DZIEDZICTWO KULINARNE POMORSKIE


mleko pasteryzowane, bakterie fermentacji mlekowej

Wartość odżywcza w 100g
 
Wartość energetyczna
548 kJ / 130 kcal
Tłuszcz
4,6 g
w tym kwasy nasycone
3,2 g
Węglowodany
3,2 g
w tym cukry
3,2 g
Białko
19 g
Sól
0,05 g