Produkty Maluta

Jogurt naturalny 2,5%tł. 200g bez laktozy

Jogurt naturalny 2,5%tł. 200g bez laktozy / OSM Maluta

Jogurt naturalny 2,5%tł. 200g bez laktozy

Klasyczny jogurt naturalny 2,5% tł. bez laktozy to najnowsza pozycja na liście doskonałych wyrobów od Maluty. Smaczny, aromatyczny, łagodny, o kremowej konsystencji i lekko kwaskowym smaku. Jogurt naturalny powstaje poprzez ukwaszenie szczepami bakterii jogurtowych spasteryzowanego mleka, pochodzącego z regionalnych gospodarstw z przewagą wypasu pastwiskowego. Dedykowany jest szczególnie osobom z nietolerancją laktozy.

AKSAMINTY NATURALNY BEZ LAKTOZY


mleko, odtłuszczone mleko w proszku, białka mleka, enzym: laktaza, żywe kultury bakterii jogurtowych: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbruecki subsp. bulgaricus

Wartość odżywcza w 100g
 
Wartość energetyczna
242 kJ / 58 kcal
Tłuszcz
2,5 g
w tym kwasy nasycone
1,7 g
Węglowodany
4,8 g
w tym cukry
4,8 g
Białko
4,0 g
Sól
0,13 g