tylko 2 składniki
Surowcem, z którego wytwarzamy śmietanę jest mleko regionalne z przewagą pochodzącego od krów wolno wypasanych.
Nasza łagodnie ukwaszona śmietana o zawartości 18%tł. mlecznego jest naturalnie gęsta i aromatyczna, delikatnie kwaśna. Powstaje w wyniku ukwaszenia śmietanki szczepami bakterii fermentacji mlekowej. Polecamy ją do spożywania na surowo, m. in. z uwagi na zawartość witamin A, D, E, K oraz żywe kultury bakterii, w tym dobroczynny dla układu trawiennego Lactobacillus acidophillus. Nie zawiera dodatków, dlatego wymaga hartowania przed dodaniem jej do gorących lub kwaśnych potraw. Jesteśmy dumni, że w 2020r. śmietana 18%tł. od Maluty uzyskała tytuł Top Produkt Pomorskie.
BEZ DODATKÓW INTENSYWNIE SMACZNA TOP PRODUKT POMORSKIE
śmietanka pasteryzowana, bakterie fermentacji mlekowej