Produkty Maluta

Jogurt naturalny typ Bałkański 9%tł. 340g

Jogurt naturalny typ Bałkański 9%tł. 340g / OSM Maluta

Jogurt naturalny typ Bałkański 9%tł. 340g

doskonały na co dzień

Produkowany według tradycyjnej receptury z zagęszczonego mleka jest więcej niż fermentowanym napojem mlecznym. Łyżeczkowa konsystencja, przypominająca serek, pełny, a jednocześnie lekki kwaskowaty smak i aromat to charakterystyczne i wyróżniające go spośród podobnych produktów cechy Jogurtu Bałkańskiego. Wartość odżywcza, łatwostrawność, zawartość dobroczynnych bakterii jogurtowych dopełniają najwyższej oceny tego wyjątkowego jogurtu.

DOSKONAŁY TYP BAŁKAŃSKI POD OWIJKĄ PRZEPISY


mleko pełne pasteryzowane, śmietanka pasteryzowana, mleko w proszku odtłuszczone, białka mleka, żywe kultury bakterii jogurtowych

Wartość odżywcza w 100g
 
Wartość energetyczna
489 kJ / 118 kcal
Tłuszcz
9,0 g
w tym kwasy nasycone
6,4 g
Węglowodany
5,0 g
w tym cukry
5,0 g
Białko
4,2 g
Sól
0,15 g